Veckans vana - Att låta balansen tippa över

Veckans vana är tips på hur du genom enkla förändringar kan frigöra mer tid och energi.

Att gå från noll till hundra, från nuläge till drömläge över en natt kan kännas övermäktigt. För vissa passar det att hoppa handlöst ut i det okända och lita på att livet tar emot en, för andra (som mig) går det inte att få ihop livet på det sättet. 

När jag står i en verklighet som är långt från min dröm kan det ibland kännas nedslående. Som att drömmen är utom räckhåll och aldrig kommer bli verklighet. Och så kommer det att bli - om jag inte medvetet tar steg för steg mot att skifta balansen mellan verklighet och drömläge. 

Jag älskar Fårö och en av mina drömmar är att bo där stora delar av året. Just nu, med två barn i skolåldern, är det inte möjligt att få ihop det pusslet. Däremot kan jag låta Fårö bli verklighet fler och fler veckor om året för varje år som går. Sakta men säkert tippar jag balansen. En vecka här 2019 har blivit fem veckor i år och sex veckor planerade för nästa sommar. Istället för att skjuta drömmen på framtiden väver jag in den i nutiden.

En annan dröm är att fasa ut mina konsultuppdrag och låta coachningen ta större och större plats. Som ensamstående mamma med lån och amorteringar funkar det inte för mig att säga upp alla uppdrag och hålla tummarna för att det löser sig - jag måste ha en plan. Och när glappet mellan uppdrag och inga uppdrag känns overkligt stort behöver jag hitta ett sätt att skifta balansen. Från uppdrag på 80% till höstens dryga 50%. Och en vacker dag har jag nått mitt mål i första steget: att hitta ett uppdrag 3 dagar/vecka, 3 veckor/månad. Då kommer balansen ha skiftat och drömmen ha en tydlig del i nutiden. 

Så väver jag ihop dröm och verklighet, nutid och framtid, möjligheter och önskningar. 

Kategorier: : Veckans vana